بسیاری از فیلمهای بلاکباستر فرصتی برای نمایش گجتهای پیشرفته و تکنولوژیک فراهم کردهاند و در این بین گوشیهای موبایل چه مدلهای واقعی و چه مدلهای تخیلی و مفهومی نقش مهمی داشتهاند. در این مطلب قصد داریم به گوشیهای حاضر در فیلمهای بلاک باستری نگاهی داشته باشیم.
شاید بسیاری از ما نوکیا ۷۱۱۰ را به خاطر حضورش در فیلم ماتریکس بشناسیم اما واقعیت این است که موبایلی که در این فیلم حضور داشت، نوکیا ۸۱۱۰ بود که برای مجهز شدن به صفحه کلید فنری بازطراحی شده بود. نوکیا ۷۱۱۰ یک ماه پیش از رونمایی رسمی از فیلم ماتریکس معرفی شد و بر خلاف نسل قبلی، کاوری داشت که به طور فنری باز میشد. این گوشی همچنین به اولین موبایل با نرمافزار سری ۴۰ و نیز بهرهمند شدن از مرورگر وب معروف بود.
تلاش سازندگان ماتریکس برای استفاده از یک گوشی خاص، در دنباله ماترکیس یعنی Matrix Reloaded هم تکرار شد. اما این بار موضوع کاملا از قبل برنامهریزی شده بود. تیم تولید فیلم جدید ماتریکس همکاری نزدیکی با سامسونگ برای توسعه یک گوشی جدید داشتند. نتیجه نهایی به یک گوشی منتهی شد که بیشتر به یک کالای تبلیغاتی شبیه بود تا موبایلی که در کنار فیلم معرفی شده باشد.
سامسونگ SPH-N270 که به عنوان «ماتریکس فون» هم شناخته میشود به مکانیزم فنری مجهز بود. در حالت بسته، اسپیکر مکالمه آن بخش زیادی از نمایشگر را میپوشاند ولی با بالا دادن آن نمایشگر دستگاه نمایان میشد. اما زمانی که طرفدارن متوجه شدند که این گوشی یک مدل بسیار ابتدایی است و حتی از پیام کوتاه هم پشتیبانی نمیکند، بسیار ناامید شدند.
علاوه بر این مدلی که به دست کاربران میرسید متفاوت با نمونه اولیه استفاده شده در فیلم ماتریکس بود. این گوشی همچنین در تعداد بسیار محدود ۱۰ هزار عدد تولید شد که شماره سریال هر کدام هم به وضوح روی آن هک شده بود. ماتریکس فون برچسب قیمت ۵۰۰ دلاری خورده بود اما مشابه هر کالای کلکسیونی دیگر قیمت آن در بازار دست دومها دو برابر شد.
اما بیایید به سراغ دنیای سینمایی مارول بریم. مارول به جای اختراع موبایل ویژه خود تصمیم گرفت به سراغ محصولات واقعی برود. الجی VX9400 یکی از این گوشیها بود که توسط تونی استارک و کمی قبل از ساخت لباس مرد آهنی در اولین فیلم از این سری مشاهده شد.
در مرد آهنی ۲، نظر مارول عوض شد و ترجیح داد گوشی تخیلی خود را طراحی کند. ظاهر این گوشی آینده نگرانه شامل یک قاب تولید شده با پرینتر سه بعدی بود که یک نمایشگر شفاف داخل آن تعبیه شده بود. رابط کاربری گوشی هم واقعی نبود و در واقع توسط گرافیک کامپیوتری تولید شده بود.
همان طور که از یک گوشی ویژه فیلم آیرون من انتظار میرفت، در رابط کاربری گوشی لوگوی Stark Industries به چشم میخورد. البته از آنجایی که ال جی اسپانسر فیلمهای اولیه این سری بود در گوشهای از صفحه هم میتوانستید لوگوی این کمپانی را ببینید.
اما در چند فیلم بعدی، همکاری با الجی به پایان رسید و TCL جای کمپانی کرهای را گرفت. در آن زمان TCL عمدتا در حال فروش گوشیهای آلکاتل بود که مجوز آن را از نوکیا دریافت کرده بود. آلکاتل وان تاچ آیدل همان موبایلی بود که پایش به فیلم مرد آهنی ۳ باز شد. از آنجایی که این گوشی در دست بسیاری از شخصیتهای فیلم بود پیشنهاد میکنیم نگاهی به تیزر آن داشته باشید تا متوجه حضورش در فیلم مرد آهنی شوید.
چند سال بعد در فیلم «کاپیتان آمریکا: جنگ داخلی»، «استیو راجرز» و «تونی استارک» در حال استفاده از گوشی ویوو وی ۳ دیده شدند و البته عجیب این که یکی از گوشیها ویوو وی ۳ مکس بود. در آن زمان ویوو در بازارهای خارج از چین حضور چندانی نداشت و به همین دلیل احتمالا بسیاری از مخاطبان فیلم موفق به تشخص این برند نشدند.
جیمزباند هم که برای سالها از گوشیهای سونی اریکسون و سونی استفاده کرده بود بالاخره این گوشیها را کنار گذاشت و به سرغ نوکیا رفت. این فیلم در ابتدا قرار بود در نوامبر ۲۰۱۹ اکران شود اما در نهایت به دلیل مشکلات پشت صحنه به فوریه و در نهایت به آوریل سال ۲۰۲۰ موکول شد. البته به نظر میرسید پاندمی کرونا ارتباطی به تعویق اکران فیلم نداشته باشد. در حال حاضر اکران فیلم «زمانی برای مردن نیست» به سپتامبر سال جاری میلادی موکول شده است. به همین دلیل به نظر میرسد موبایل نوکیا ۸.۳ ۵G حاضر درفیلم که پیش از این در خبرها مشاهده شده بود تا آن موقع قدیمی شده باشد و سازندگان فیلم مجبور به فیلمبرداری مجدد برخی صحنهها شوند.
گوشیهای موبایل حاضر در فیلمها به همین موارد محدود نمیشوند. اگر شما هم گوشی خاطرهانگیز دیگری در فیلمها را به خاطر میآورید در بخشها کامنتها با ما در میان بگذارید.