چالشهایی در این زمینه وجود دارد که هوش مصنوعی مایکروسافت میتواند یکی از آنها را رفع کند.
در حال حاضر سازندگان گوشیهای هوشمند دوربین سلفی را در بخشهای مختلفی قرار میدهند. تعدادی از آنها به سراغ دوربین سلفی پاپ آپ رفتهاند، برخی بریدگی نمایشگر را انتخاب کردهاند و شماری از آنها نیز سنسور را درون حفره صفحه نمایش قرار میدهند. پیشرفت بعدی در این زمینه مربوط به دوربین سلفی زیر نمایشگر میشود.
در این فناوری دوربین زیر نمایشگر قرار میگیرد و زمانی که فعال نباشد، به چشم نمیخورد و در زمان نیاز باید نور کافی به آن برسد که برای چنین کاری باید پنل OLED شفاف تولید کرد. اگر نور کافی به سنسور نرسد، تصاویر تار میشوند، موضوعی که اخیرا مایکروسافت مورد بررسی قرار داده است.
محققان برای برطرف کردن تخریب ذاتی تصویر گرفته شده از میان نمایشگرهای T-OLED، از ساختار شبکه عصبی U-Net استفاده کردند که علاوه بر بهبود نرخ سیگنال به نویز، تاری عکس را نیز برطرف میکند. پژوهشگران به تصویری دست پیدا کردهاند که تفاوتی با عکس عادی و اصلی ندارد که در زیر میبینید:
تصویر اصلی
تصویر گرفته شده از میان پنل T-OLED
تصویر بهبودیافته و نهایی
استفاده از هوش مصنوعی در عکاسی، قابلیتهای دیگری را نیز در اختیار کاربران قرار میدهد که برای مثال توسط آن میتوان میزان تاری را کاهش یا افزایش داد و یا پس زمینه را عوض کرد. هوش مصنوعی مایکروسافت برای استفاده درون نمایشگرهای ویدیو کنفرانس در حال توسعه است، با این حال میتوان از آن در گوشیهای هوشمند نیز بهره برد.