سامسونگ با پیادهسازی تغییراتی اساسی در چیپستهای اگزینوس استفاده از آنها را در گوشیهای سری گلکسی افزایش داده و حتی در اختیار کمپانیهای رقیب قرار خواهد داد.
هرچند سامسونگ هیچگاه به صورت رسمی زیر بار تفاوت در کارایی پرچمدارهای مجهز به اگزینوس در مقایسه با اسنپدراگون نرفته اما این تفاوت بر کسی پوشیده نیست و کار به جایی رسیده که حتی در بازار کره هم پرچمدارهای گلکسی با پردازنده اسنپدراگون عرضه شدهاند. سامسونگ برای تغییر این رویه به دنبال تغییراتی است که میتواند ورق را به سود آنها برگرداند.
این شرکت کار روی پردازنده سفارشی Mongoose را رها کرده و در عوض به استفاده از هستههای ARM برای نسل بعد چیپست اگزینوس روی آورده است. بر اساس برخی گزارشها از سال ۲۰۲۲ پردازشگر گرافیکی Mali نیز جای خود را به مدلهای رادئون خواهد داد که نتیجهای جز افزایش کارایی گرافیکی در پی ندارد.
این شرکت سالیانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون چیپست را تولید میکند که عمدتا در موبایلهای خودش به کار میروند. قیمت بالای این تراشهها که حتی گاهی از مدلهای اسنپدراگون هم بیشتر میشود باعث شده مشتری چندانی نداشته باشد اما کرهایها قصد تغییر این رویه را دارند. برنامه سامسونگ این است که با تولید انبوه تراشههای اگزینوس هزینه تولید را پایین آورده و برای شرکتهای چینی به جایگزینی ارزانتر نسبت به کوالکام تبدیل شود.
دلیل دیگر برای پیادهسازی این استراتژی افزایش بیسابقه قیمت تراشههای اسنپدراگون است که اثرش روی قیمت نهایی موبایلها و به ویژه مدلهای پرچمدار به خوبی مشخص است. در صورتی که قیمت تراشههای اگزینوس به خاطر تولید انبوه کاهش پیدا کرده و تغییرات مذکور باعث افزایش کارایی آنها شود، سامسونگ نسبت به رقبایش موقعیتی به مراتب برتر پیدا کرده و حتی از طریق عرضه آن به شرکتهای دیگر نیز به سود سرشاری دست پیدا میکند.