فشارهای آمریکا بر هواوی از دو هفته دیگر به بالاترین حد خود از زمان آغاز تحریمها خواهد رسید. «مینگ-چی کو»، تحلیلگر برجسته خم شدن هواوی زیر بار این فشار و خروج کامل این شرکت از بازار موبایل را ناممکن ندانسته است.
«وزارت بازرگانی ایالات متحده» قانونی را تصویب کرده که بر اساس آن شرکتهای خارجی که در فرایند تولید خود از نرم افزار یا سخت افزارهای آمریکایی استفاده میکنند، بدون دریافت مجوز از واشنگتن حق فروش چیپ به هواوی را ندارند. این قانون از ۲۴ شهریور به اجرا در خواهد آمد و هواوی مدتی است که شبانه روز در حال انبار قطعات مختلف است. آمریکا همچنین ۳۸ شرکت وابسته به هواوی در ۲۱ کشور را نیز به لیست سیاه خود اضافه کرده که دست هواوی در دور زدن تحریمها را میبندد.
مینگ-چی کو، تحلیلگر برجسته موسسه «Tianfeng International» در گزارشی به بررسی شرایط فعلی و آینده هواوی پرداخته که چندان امیدبخش به نظر نمیرسد. وی در این گزارش پس از ۲۴ شهریور ۲ سناریو را برای هواوی متصور شده است.
به گفته کو در هواوی در بهترین حالت بازار جهانی و حتی چین را به رقبایی مثل اپل، شیائومی و اوپو واگذار خواهد کرد که موبایلهایشان را با جدیدترین چیپستها و امکانات در اختیار کاربران قرار میدهند. در بدترین حالت اما امکان تهیه قطعات کلا وجود ندارد در نتیجه هواوی احتمالا گزینهای جز خروج کامل از بازار موبایل نخواهد داشت.
در سناریوی اول هواوی به قطعات مختلف از دوربین گرفته تا حافظه و چیپست 5G نیاز بیشتری دارد، قیمت این قطعات برای آنها گرانتر تمام شده و مزیت رقابتی را از دست خواهند داد.به باور تحلیلگر مذکور این مساله به ویژه در چین باعث افت نوآوری و بهروزرسانیهای فنی خواهد شد چرا که هواوی قادر به عرضه موبایلهایش با جدیدترین سختافزار نیست و رقبا هم انگیزه چندانی برای پرداخت هزینه اضافه و تجهیز دستگاههایشان به امکانات جدید نخواهند داشت. از آنجا که این شرکتها قدرت ارائه بهرزورسانیهای چشمگیر را نخواهند داشت، برای اغوای کاربران به خرید مدلهای جدید چارهای جز کاهش قیمت محصولات نخواهد داشت.