نقد و بررسی جامع و کامل گوشی جدید و جذاب Samsung گلکسی ام 51 با باطری غول پیکر 7000 میلی آمپری و آشنایی با امکانات و نقاط ضعف و مثبت این گوشی
با معرفی Galaxy M51 سری میان رده های Galaxy M سامسونگ از قلمرو میان رده های اقتصادی عبور کرد و به دسته اسمارت فون های قوی تر پیوست. سامسونگ دیگر قصد ندارد اعضای این سری را زیر 300 دلار نگه دارد و با گلکسی ام51، این کمپانی اسمارت فونی ارائه داده که تقریبا مشخصات فنی Galaxy A71 را دارد، ولی یک باتری عظیم 7000 میلی آمپر ساعتی و برچسب قیمتی جذاب به معادله اضافه شده است.
همه اعضای سری M سامسونگ از نظر ارزش در برابر پول پرداختی بسیار جذاب هستند، ولی سوال اینجاست که آیا Galaxy M51 هم می تواند این سنت حسنه را ادامه دهد؟ با ما همراه باید تا پاسخی برای این سوال بیابیم.
طراحی Galaxy M51
طراحی Galaxy M51 ضعیف ترین بخش آن است. چون سامسونگ دوباره از آن پنل پشتی پلاستیکی خسته کننده ای که در سایر اعضای سری M به کار برده، استفاده کرده است و این بار حتی هیچ افکت رنگی یا گرادیانتی هم در این بخش به کار نبرده است. البته این انتخاب ایرادی ندارد، اما اگر دنبال دستگاهی هستید که از قیمتش برجسته تر و باکلاس تر به نظر برسد، M51 نمی تواند تحسینتان را برانگیزد
با اینحال با وجود افزایش وزن به خاطر تعبیه باتری عظیم 7000 میلی آمپر ساعتی، حس دستگاه تقریبا با سایر گلکسی های دارای پنل پلاستیکی یکسان است. حس القایی دستگاه نه ارزان است و نه پریمیویم، بلکه در جایی بین این دو قرار می گیرد.
حال که صحبت از وزن شد، باید بگوییم که گلکسی ام51 بسیار سنگین است. اگرچه عمر باتری فوق العاده دستگاه می تواند وزن زیاد آن را جبران کند. در بخش جلویی، یک نمایشگر 6.7 اینچی Super AMOLED Plus قرار گرفته که دارای یک حفره در مرکز است. این یعنی حاشیه های کناری دستگاه به حداقل رسیده و از نظر ظاهری M51 کاملا شبیه به محصولات اخیر سامسونگ است. اسکنر اثر انگشت در دکمه پاور ادغام شده که سرعت و دقت بسیار بالایی هم دارد.
لازم است بدانید که M51 جک هدفون 3.5 میلی متری هم دارد ولی درون جعبه هیچ هدفونی قرار نگرفته است. داخل جعبه یک شارژر فوق سریع 25 واتی و یک کابل USB-C به USB-C قرار گرفته که می توان از آن برای شارژ دستگاه دیگر با M51 استفاده کرد. البته این قابلیتی است که همه دستگاه های اندرویدی دارند و مختص سری M سامسونگ نمی باشد.
نمایشگر Galaxy M51
همه اعضای سری M سامسونگ از نمایشگر های AMOLED چشم نواز بهره می برند و این برای ام51 هم صدق می کند. نمایشگر 6.7 اینچی این دستگاه بسیار با کیفیت است، رنگ های مشکی عمیقی دارد و می توان نور زیادی از خود ساطع کند. البته در بررسی ها متوجه کنتراست بهتر M51 در مقایسه با Galaxy M31s شدیم ولی به جز این، تجربه کاربری این پنل ها بسیار عالی است و M51 هم به لطف نمایشگر بزرگترش این تجربه را لذت بخش تر کرده است. حفره نمایشگر این دستگاه از M31s بزرگتر است ولی تا وقتی آن ها را در کنار هم مقایسه نکردید، متوجه این تفاوت نخواهید شد. به طور کلی کیفیت نمایشگر M51 تقریبا در همه حوزه ها بسیار بالاست
کیفیت دوربین دوربین Galaxy M51
گلکسی ام51 یک دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی، یک دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسلی، یک دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی و یک سنسور سنجش عمق 5 مگاپیکسلی در بخش پشتی خود دارد. دوربین سلفی این دستگاه نیز مثل A71 یک سنسور 32 مگاپیکسلی است.
دوربین اصلی عکس های روزانه بی نقصی ثبت می کند که جزئیاتی زیادی هم دارند. محدوده داینامیک تصاویر تقریبا عریض است و در اکثر صحنه ها نیز رنگ بندی دقیقی را شاهد بودیم. تصویر برداری شبانه هم کیفیت خوبی دارد، البته اگر نور مصنوعی کافی در اطراف باشد. البته به طور کل وضوح عکس های شبانه نه چندان زیاد، ولی نویز آن ها زیاد است.
در چنین مواقعی حالت Night Mode می تواند مفید باشد. اگر هم اندکی حرفه ای باشید می توانید در حالت Pro Mode سرعت شاتر یا المان های دیگر را تغییر داده و نتایج بهتری به دست آورید.
عکس های فوق عریض، ماکرو و سلفی هم تفاوت زیادی با Galaxy A71 نداشت. اپلیکیشن دوربین ام51 حالت های تصویربرداری زیادی دارد. از جمله این حالت ها می توان به Single Take جدید، Hyperlapse, Super Slo-mo و Panorama اشاره کرد. قابلیت AR Emoji هم در این دستگاه وجود دارد. همچنین با قابلیت My Filters می توانید فیلتر های اختصاصی برای عکس های ثبت شده خود تنظیم کنید. حداکثر رزولیشن ضبط ویدیو با این دستگاه 4K است که کیفیت نسبتا خوبی دارد. اگر نور محیط کافی و مناسب باشد، جزئیات و نویز تصویر در حالت متعادل بوده و از نتایج راضی خواهید بود.
نمونه عکس های گرفته شده با دوربین Galaxy M51
عملکرد سخت افزازی عملکرد Galaxy M51
بعد از Galaxy M40 سال گذشته، M51 دومین اسمارت فونی این سری است که از چیپست اسنپدراگون استفاده می کند. در این دستگاه یک چیپست اسنپدراگون 730G تعبیه شده که آن را به سریعترین و قوی ترین عضو سری M تبدیل کرده است. البته Exynos 9610 یا 9611 تعبیه شده در دستگاه های دیگر هم قدرت خوبی دارند ولی تاخیر های گهگاهی سیستم عامل و رابط کاربری آن ها گاهی دلسرد کننده می شود.
اسنپدراگون 730G اما چنین مشکلی ندارد و به ندرت کند می شود. عملکرد گیمینگ آن هم بهتر است. برای تست همه تنظیماتی گرافیکی بازی Call of Duty را به حداکثر بردیم و فقط اندکی نرخ فریم تصویر کم شد. با Exynos 9611 شما فقط می توانید از تنظیمات پیش فرض استفاده کنید تا نرخ فریمی روان و خوب داشته باشید. PUBG هم به همین صورت با کیفیت اجرا می شود و می توان با حداکثر تنظیمات از آن لذت برد.
محیط نرم افزاری Galaxy M51
به نظر ما سامسونگ با رابط کاربری One UI 2.1 Core برای این میان رده، کم کاری کرده است. با اینکه این رابط کاربری همه قابلیت های جدیدی مثل ضبط کننده نمایشگر و اپلیکیشن دوربین کامل را داراست ولی قابلیت هایی مثل Samsung Pay و Pay Mini و همچنین Secure Folder از آن حذف شده است. در ضمن دریافت آن ها با آپدیت سیستمی هم تقریبا غیر ممکن است چون دستگاه های سری M فاقد مجوز Knox هستند، بنابراین امنیت کافی برای دریافت این نوع از برنامه ها را ندارند.
اعضای قبلی سری M به طرز قابل توجهی ارزان تر بودند، بنابراین راحت تر می شد کمبود های نرم افزاری را نادیده گرفت. این اتفاق اما با Galaxy M51 نمی افتد. این نکته هم حائز اهمیت است که سامسونگ قول دو بروزرسانی سیستمی را برای M51 داده در حالیکه A51 و A71 سه بروزرسانی سیستمی دریافت خواهند کرد. راستش را بخواهید انتظار داشتیم با افزایش قیمت، این کمبود های نرم افزاری هم رفع شوند ولی اینطور که پیداست سامسونگ به این حوزه فکر نکرده است.
با اینکه پکیج نرم افزاری کامل نیست ولی تجربه کاربری One UI جدید لذت بخش و پر از تجربیات جالب است. قابلیت ضبط نمایشگر، پشتیبانی از تم های مختلف، پیامرسان دوگانه، حالت یک دستی، نمایشگر همیشه روشن، ژست های حرکتی لمس دوگانه، حالت تاریک و قابلیت های جالب و کارآمد Quick Share و Music Share که سال گذشته با Galaxy S20 معرفی شده بود، از جمله این قابلیت ها هستند. برای سایر امکانات هم می توان به فروشگاه گوگل پلی و Galaxy Store سامسونگ مراجعه کرد.
عمر باتری Galaxy M51
با توجه به اینکه تامین انرژی این دستگاه بر عهده یک باتری گوشی عظیم 7000 میلی آمپر ساعتی است، اصلا غافلگیر کننده نیست که بدانیم حتی در سنگین ترین روز کاری هم این دستگاه بیش از یک روز دوام می آورد. این اتفاق هم با Wi-Fi و هم با داده های موبایل می افتد. برای تست Wi-Fi را روشن کردیم و حتی بعد از 24 ساعت هم 45 درصد باتری باقی مانده بود. این اتفاق برای دستگاه های زیادی نمی افتد. به لطف گنجایش زیاد باتری تقریبا هیچگاه گوشی با کمبود انرژی مواجه نمی شود و سرعت شارژ آن هم بسیار سریع است.
شارژر 25 واتی درون جعبه می تواند ام51 را در کمتر از دو ساعت کاملا شارژ کند. وقتی شارژ باتری 4 درصد بود، دستگاه را به شارژر متصل کردیم و بعد از 30 دقیقه شارژ آن به 36 درصد رسیده بود. بعد از یک ساعت هم شارژ به 64 درصد و بعد از 90 دقیقه هم به 87 درصد رسید. در مدت زمانی که این دستگاه را تست می کردیم به این نتیجه رسیدیم که از نظر عمر باتری Galaxy M51 واقعا بی نظیر است و هیچ یک از محصولات سامسونگ نتوانسته چنین عملکرد باتری فوق العاده ای داشته باشد