با وجود اینکه متوجه شدیم هزینه سوختهای فسیلی دو برابر سوخت پاک است، تاکنون فرصت بهتری از این پیش نیامده بود تا بتوانیم هر چه سریعتر سوختهای فسیلی را با منابع تجدیدپذیر جایگزین کنیم. کشورهای ثروتمند دنیا طبق برنامهای تا سال ۲۰۵۰ میلادی قصد دارند تا مقدار گازهای گلخانهای تولید شده با مقدار گازهای پاک شده را به تعادل برسانند که به برنامه «Net Zero» معروف است.
به دلیل کاهش محدودیتهای ناشی از شیوع کووید-۱۹ در اروپا، درخواست برق و به سبب آن هزینه تامین سوختهای فسیلی مثل زغال سنگ نیز افزایش یافته. موسسه سیاستگذاریهای منابع و اقلیمی «Ember» پس از این بررسیها، تمام دولتهای عضو اتحادیه اروپا را فراخواند تا با کاهش استفاده از سوختهای فسیلی به کاهش آلودگیها کمک کنند.
موسسه امبر معتقد است که اگر این کشورها تا سال ۲۰۳۵ تماما از سوخت پاک استفاده نکنند، نمیتوانند تا سال ۲۰۵۰ به Net Zero دست پیدا کنند. همچنین این موسسه افزود که بریتانیا هم باید به این تعهد پایبند باشد و برای تسریع دستیابی به این هدف به ائتلاف سوختهای پاک به جو بایدن بپیوندد.
گزارش منتشر شده دادههای شش ماه ابتدایی سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ را بررسی کرده. در واقع این گزارش مصرف سوخت قبل از شروع همهگیری، اوج همهگیری و پایان آن را مورد تحلیل قرار داده. این دادهها از ۲۷ کشور وابسته به اتحادیه اروپا مانند فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا استخراج شده است.
طبق این گزارش، درخواست برق در شش ماه ابتدای سال ۲۰۲۱ به وضعیت قبل از همهگیری کووید-۱۹ بازگشته است. با این حال، سوختهای فسیلی به دلیل رشد ثابت سوختهای تجدیدپذیر به سطح قبلی خود برنگشتند.